Pasta met zalm en avocadosaus

Pasta met zalm en avocadosaus

Dit is nou een typisch recept wat niet laag is in calorieën, maar wel erg gezond! Het zit boordevol gezonde vetten, zoals de zalm, avocado en pijnboompitten. Een mooie manier om je gezonde cholesterol een boost te geven dus.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram (ongekookte) volkorenpasta
  • 2 moten zalm
  • 1 broccoli
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • ½ avocado
  • 150 ml kwark
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Kruiden: basilicum, knoflookpoeder, chilipoeder en dille
  • 1 eetlepel lijnzaadolie (om in te bakken)

 

Bereidingswijze:

  1. Snij de broccoli in kleine stronkjes en laat deze voor ca. 15 minuutjes gaar koken.
  2. Ondertussen kook je ook de volkorenpasta.
  3. Bak de zalm kort gaar in een pan: strooi hier wat knoflookpoeder en dille overheen voor extra smaak.
  4. Ondertussen begin je aan de saus. Snij ½ avocado in kleine stukjes en stop deze in een hakmachine. Voeg ook 150 ml kwark en 1 groentelepel gare broccoli toe.
  5. Laat het geheel mengen tot een sausje. Hierna voeg je knoflookpoeder, basilicum en een klein beetje chilipoeder toe om deze op smaak te brengen.
  6. Als alle elementen klaar zijn meng je het geheel door elkaar en je pasta is klaar!

 

Voedingswaarde per portie
Energie 748 kcal
Koolhydraten 33,6 gram
Vet 40,6 gram
Waarvan verzadigd vet 5,9 gram
Eiwit 55,3 gram
Vezels 12,6 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *