Tomatensoep

Tomatensoep

De meest gegeten soep in Nederland: de tomatensoep. Bij dit recept is gekozen voor een makkelijk basic recept. De zoete aardappel zorgt voor een net wat zoetere smaak en voor de binding van de soep. Er is geen gebruik gemaakt van soepballetjes of room, dus het recept is ook geschikt voor veganisten.

 

Ingrediënten voor 2 L soep:

  • 850 gram roma tomaten
  • 1 grote winterpeen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Basilicum (gedroogd of vers)
  • Olie

 

Bereidingswijze:

Snij de uien in kleine stukjes. Begin met het fruiten van de ui en uitgeperste knoflookteentjes. Doe dit in een grote ketel, waar later de soep toegevoegd kan worden. Schil hierna de zoete aardappel en winterpeen, waarna je deze in kleine blokjes snijd. Ondertussen zet je de waterkoker aan voor de 2 L water. Schenk het water in de ketel van de gefruite ui en knoflook, en voeg 2 blokjes bouillonblok, de aardappel en wortel toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuutjes pruttelen. Ondertussen snij je de tomaten in kleine blokjes en voeg je deze na die 10 minuten toe. Laat het geheel hierna nog eens 10 minuten pruttelen en wacht totdat de wortel en aardappel zacht zijn geworden. Hierna pureer je de soep tot een glad geheel. Voeg naar smaak basilicum toe en je soep is klaar!

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *