Uw diëtist

Mijn naam is Lieke Sangers, diëtiste en leefstijlcoach van Diëtistenpraktijk Lieke. Ik ben afgestudeerd aan de HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding ben ik er achter gekomen dat een diëtist veel meer doet dan ‘alleen’ voedingsadvies geven. Naast het geven van voedingsadvies is het belangrijk om goed naar mensen te luisteren, mensen op een juiste manier te begeleiden en indien nodig het (voedings)gedrag van mensen te veranderen. In mijn minor heb ik me daarom ook verder verdiept in gedrag en leefstijl, door de minor Health, Sports and Lifestyle te volgen.

Na mijn opleiding ben bij de Universiteit Maastricht gaan werken, waarbij ik de ‘andere kant’ van het vak heb kunnen zien. De richtlijnen waar wij als diëtist in de praktijk mee werken zijn namelijk gebaseerd op verschillende onderzoeken. Wat belangrijk is, is dat deze onderzoeken van hoge kwaliteit zijn. Dit is iets wat in onze studie regelmatig terug kwam en bij de Universiteit Maastricht nogmaals werd bevestigd. Er is zo veel op internet te lezen over voeding, maar wat is nou waar?

Hieronder ziet u een overzicht van cursussen die ik heb gevolgd. Ik streef ernaar om elk jaar meerdere cursussen en/of bijscholingen te volgen.

 

2019 – Kinderdiëtetiek (post-HBO)
– Leaky Gut Syndroom (masterclass)
2018 – Verstoorde vertering en absorptie van macronutriënten (E-Learning)
– Positieve leefstijlverandering (masterclass)
2017 – Voeding en beweging: de krachtige theorie bij ondervoeding (bijscholing)
– Dialoog over koolhydraten (congres)
– Fodmapdieet en SIBO (masterclass)
2016 – Fodmap – diëtist (op de site van Fodmap – dieet ziet u ook mijn praktijk staan!)
– Coachend begeleiden (cursus)
2015 – Voeding, beweging en kanker (studiedag)
2014 – Quality of Life Coach (minor)
– Emotie – eten (cursus)