Vegetarische pasta ‘bolognese’

Vegetarische pasta ‘bolognese’

Iedereen kent het wel, de pasta bolognese. Dit keer geen gehakt, maar linzen. Het klinkt misschien gek, maar het smaakt heerlijk! Linzen is een goede vleesvervanger, omdat dit veel eiwitten bevat. Naast eiwitten bevat het ook nog eens veel vezels, wat dit recept enorm vezelrijk maakt (22,6 gram). Dit is meer (!) dan tweederde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels (30 gram).

Ingrediënten voor 2 personen:
o +/- 300 gram linzen
o 120 gram volkoren penne (of spaghetti)
o 1 ui
o 1 winterpeen
o 1 prei
o 300 gram champignon
o 1 teentje knoflook
o 100 gram gezeefde tomaten
o 1 blikje tomatenpuree
o Kruiden: basilicum, oregano, peper

Bereidingswijze:
1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze.
2. Ondertussen pel je de ui en knoflook. Snij deze in kleine blokjes en fruit deze kort in een diepere pan of ketel.
3. Hierna maak je de prei, winterpeen en champignon schoon en snij je ook deze in blokjes of schijfjes. Voeg deze toe aan de knoflook en ui en bak deze gaar.
4. Laat de linzen uitlekken en voeg ook deze toe aan de groente. Verwarm deze, samen met de gezeefde tomaten en tomatenpuree, totdat deze op temperatuur zijn. Voeg kruiden toe naar smaak.
5. Als de penne gaar is, schud je deze af en voeg je deze bij het groente mengsel. Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *