Tjap Tjoy

Tjap Tjoy

Tjap Tjoy, het gerecht wat we waarschijnlijk allemaal wel kennen vanuit de Chinees. Een lekker combinatie van groente met kip, en een heerlijk sausje. Maar hoe maak je deze nou zelf? Op een gezonde manier uiteraard. Eet het gerecht met wat zilvervliesrijst, om het volwaardig te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram kipfilet
  • 220 gram (ongekookte) zilvervliesrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 200 gram snijbonen
  • Een klein bakje champignon (250 gram)
  • 1 rode paprika
  • 1/4e blokje bouillon natriumarm
  • 1 eetlepel oestersaus, 2 eetlepels sojasaus Na-
  • Maïzena (1 eetlepel)
  • Optioneel: sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst alle groente schoon. Snij de groente in kleine schijfjes.
  2. Snij de kip in reepjes en bak deze gaar. Zet je water op het vuur om de rijst gaar te koken.
  3. Pers de teentjes knoflook uit en fruit deze, samen met de ringetjes ui. Hierna voeg je de snijbonen en wortel mee en wok je deze voor ca. 5 minuutjes mee.
  4. Hierna voeg je de paprika en champignon toe, samen met de oestersaus, sojasaus en het bouillonblokje, gemengd met 75 ml water. Bak het geheel nog ca. 5 minuutjes gaar.
  5. Meng de maïzena met een eetlepel water en voeg deze toe. Dit om de saus meer te binden.
  6. Meng de kip door het groentemengsel, en dien het – samen met de rijst – op. Voeg eventueel nog wat sesamzaadjes toe voor extra bite. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *