Vergoedingen & Tarieven

Directe toegankelijkheid
De diëtist is vrij toegankelijk, wat betekend dat u geen verwijzing nodig heeft van een arts of specialist. Tenzij u wenst dat ik bij u langs kom op huisbezoek, dan is een verwijsbrief wel verplicht. U kunt mij altijd voor de zekerheid even bellen of een mailtje sturen.

Vergoedingen
De dieetadvisering wordt vergoed vanuit het basispakket. In het basispakket zitten 3 uur dieetadvisering per jaar. Houdt er wel rekening mee dat dit bedrag van uw eigen risico af gaat.
Naast de vergoeding van de basisverzekering, kan het zo zijn dat u nog uren vergoed krijgt via de aanvullende verzekering. Op volgende link kunt u kijken wat voor u van toepassing is: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/dieetadvisering.aspx. De aanvullende verzekering gaat niet van het eigen risico af. Eerst wordt er altijd gebruik gemaakt van de 3 uren in de basisverzekering en daarna van de aanvullende verzekering  (als u aanvullend verzekerd bent voor dieetadvisering). Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Daarom krijgen deze altijd 3 uur dieetadvisering per jaar vergoed.

Als u valt onder de zogeheten ketenzorg, dan gaat het niet van uw eigen risico af. Heeft  u diabetes, COPD of cardiovasculaire risicomanagement (hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol), dan valt u onder de ketenzorg. Ook hierbij moet u een verwijzing aanvragen bij de huisarts.

Voor vragen over de vergoeding kunt u altijd contact met ons opnemen!

Tarieven indien de zorgvergoeding verbruikt is:

Standaard vervolgconsult (30 minuten) €30,-
Lang vervolgconsult (45 – 60 minuten) €45,-  –  €60,-
 Intake (45 – 60 minuten) €45,-  –  €60,-
Individueel dieetadvies, aanvullend op het intakegesprek €30,-

Kunt u uw afspraak niet nakomen? Laat dit dan 24 uur van te voren weten! Indien een afspraak niet wordt nagekomen zonder afmelding, reken ik 75% van het consult voor uw eigen rekening.