Vergoedingen & Tarieven

Directe toegankelijkheid
De diëtist is vrij toegankelijk, wat betekend dat u geen verwijzing nodig heeft van een arts of specialist. Tenzij u niet in staat bent om op de praktijk locatie te komen, dan komen wij gewoon bij u langs. Indien dit het geval is, is een verwijsbrief wel verplicht. U kunt hiervoor altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Vergoedingen
Vanuit het basispakket worden er 3 uur dieetadvies vergoed. Houdt er wel rekening mee dat dit bedrag van uw eigen risico af gaat. Naast de vergoeding van de basisverzekering, kan het zo zijn dat u nog recht heeft op extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering uren vergoed krijgt via de aanvullende verzekering. Op volgende link kunt u kijken wat voor u van toepassing is: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/dieetadvisering.aspx. De aanvullende verzekering gaat niet van het eigen risico af. Eerst wordt er altijd gebruik gemaakt van de 3 uren in de basisverzekering en daarna van de aanvullende verzekering  (als u aanvullend verzekerd bent voor dieetadvisering). Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

Heeft u diabetes, COPD of cardiovasculaire risicomanagement (hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol) en komt u hiervoor bij de POH-er? Dan is de kans groot dat u valt onder de zogeheten ketenzorg. We kunnen dit altijd controleren bij de huisarts. Indien dit het geval is, heeft u recht op volledige vergoeding, zonder verrekening van het eigen risico.

Voor vragen over de vergoeding kunt u altijd contact met ons opnemen!

Tarieven indien de zorgvergoeding verbruikt is:

Standaard vervolgconsult (30 minuten) €35,-
Lang vervolgconsult (45 – 60 minuten) €52,50  –  €70,-
Intake (90 minuten), hierbij is 60 minuten directe tijd en 30 minuten voor het maken van een persoonlijk advies €105,-

Kunt u uw afspraak niet nakomen? Laat dit dan 24 uur van te voren weten! Indien een afspraak niet wordt nagekomen zonder afmelding, reken ik 75% van het consult voor uw eigen rekening.