De diëtist

Mijn naam is Lieke Sangers, diëtiste van Diëtistenpraktijk Lieke. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Het contact met mensen, de diversiteit van hulpvragen en de uitdaging om aan deze hulpvraag te voldoen maakt het, dat ik met heel veel plezier dit beroep uitvoer.
Als diëtist vind ik een persoonlijke benadering erg belangrijk. Iedereen is anders; denk maar eens aan hoe iemands lichaam werkt, hoe iemands gedrag is en in welke leefsituatie iemand zich bevindt. Een ‘one sizes fits all- dieet’ bestaat niet in mijn ogen. Het is voor mij juist de uitdaging om samen op zoek te gaan naar een voedingspatroon – geen dieet – wat bij iemand past.

Voordat ik als diëtist in het werkveld ben gaan werken, heb ik één jaar in het onderzoek van de Universiteit van Maastricht gewerkt. Dit heeft me veel inzicht geboden in hoe richtlijnen, waar wij mee in de praktijk werken, worden opgezet. Dit helpt mij ook om de juiste informatie te scheiden van alle onwaarheden die op internet worden beschreven. Dit probeer ik dan ook zo goed mogelijk door te geven. Om up-to-date te blijven van deze juiste informatie volg ik ook met regelmaat opleidingen en bijscholingen, zoals hieronder de belangrijkste zijn weergegeven. Als diëtist sta ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister Paramedici, die bewaakt dat ik kwalitatief goede zorg lever.

Hieronder ziet u een overzicht van belangrijkste opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd. Ik streef ernaar om elk jaar meerdere cursussen en/of bijscholingen te volgen.

2020 – Enterologie en allergie bij kinderen (symposium)
2019 – Kinderdiëtetiek (post-HBO)
– Leaky Gut Syndroom (Masterclass)
2018 – Positieve leefstijlverandering (Masterclass)
2017 –  Fodmapdieet en SIBO (Masterclass)
2016 – Fodmap – diëtist (op de site van Fodmap – dieet ziet u ook mijn praktijk staan!)
– Coachend begeleiden (cursus)
2015 – Voeding, beweging en kanker (Masterclass)
– HBO-opleiding: Voeding en Dietetiek
2014 – Quality of Life Coach (minor)
– Emotie – eten (cursus)