Hamreepjes met rijst en peultjes
Door de hamlappen te breiden in de oven worden deze heerlijk mals. Combineer dit met de rijst en peultjes en je krijgt een volwaardig gerecht!
Ingrediënten 2 porties
- 200 gram hamlappen
- 300 gram peultjes
- 110 gram (ongekookte) zilvervlies rijst
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 1,5 eetlepel citroensap
- 2 theelepels paprikapoeder
- ½ theelepel peper
- bieslook
Hoe maak je het?
1. Snij de hamlap in reepjes en marineer deze met de sojasaus, knoflook (uitgeperst), citroensap, paprikapoeder en peper. Doe deze in een ovenschaal en laat deze voor ca. 30 minuutjes gaar worden op 240°C.
2. Kook ondertussen de rijst gaar. Als deze gaar is, meng je deze met paprikapoeder en bieslook naar smaal.
3. Spoel de peultjes goed af. Voeg een eetlepel olie in de pan, samen met een uitgeperst teentje knoflook en de peultjes. Wok deze op middelhoog vuur voor ca. 6 minuutjes, zodat ze beet gaar worden.
4. Voeg de 3 elementen bij elkaar en je hebt een heerlijk, eenvoudig gerecht!