Pasta pesto met kipfilet

Pasta pesto met kipfilet

Een goude combinatie: pesto, kipfilet en mozzarella! Alle 3 deze heerlijke ingrediënten in een gerecht.. en nog veel meer! De volkoren penne zorgen voor een extra bite, terwijl de groente juist voor een frisse tegenhanger zorgen. En het beste van alles: het is ook nog eens hartstikke gezond. Buon appetito!

Ingrediënten 2 porties

  • 140 gram ongekookte volkoren penne
  • 100 gram mozzarella bolletjes  
  • 150 gram kipfilet
  • 75 gram sla
  • 1 rode paprika
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 teentje knoflook
  • paprikapoeder

Hoe maak je het?
1. Kook de pasta volgens de verpakking.
2. Snij de kipfilet in reepjes en meng deze met een flinke scheut paprikapoeder en een teentje uitgeperste knoflook. Bak deze kort, totdat deze net gaar is.
3. Laat zowel de kip als de pasta afkoelen.
4. Ondertussen was je de groente en snij je de paprika in blokjes en de tomaatjes en mozzarella doormidden. Meng de paprika, tomaat en mozzarella door de sla.
5. Als de kip en pasta voldoende zijn afgekoeld, meng je deze door elkaar met de pesto. 6. Door de heerlijke smaak van de pesto, is er geen extra dressing nodig. Zo heb je een heerlijke zomerse maaltijd met de klassieke Italiaanse smaken!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *