Spinaziestamppot met hamblokjes

Spinaziestamppot met hamblokjes

Stamppot, heerlijk Hollands met eindeloos veel variatiemogelijkheden. Deze keer heb ik gekozen voor de spinazie stamppot. De kastanje champignons en hamblokjes geven een extra lekkere smaak en textuur. Hiermee krijgt het een andere twist als de klassieke boerenkoolstamppot met worst en jus.

Ingrediënten voor 2 personen:
o 400 gram verse spinazie
o 250 gram kastanje champignons
o 150 gram hamblokjes
o 400 gram aardappels
o scheutje melk
o Kruiden: zout, peper, knoflookpoeder en basilicum

Bereidingswijze:
1. Schil de aardappels en laat deze ongeveer 20 minuutjes koken.
2. Ondertussen maak je de champignons schoon en snijd je deze in kleine blokjes. Bak deze langzaam gaar in een wok pan.
3. Spoel de spinazie goed af en voeg ook deze toe aan de pan met de champignons.
4. Als de spinazie voldoende geslonken is, voeg je als laatste de hamblokjes en kruiden naar smaak toe.
5. Wanneer de aardappels gaar zijn, stamp je deze met een scheutje met tot een puree.
6. Meng de aardappelpuree met het spinaziemengsel en jouw stamppot is klaar!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *