Bietenburger
Hier een recept van een lekkere vegetarische bietenburger. Doordat er hüttenkäse is toegevoegd, bevat de burger zowel eiwit als vitamine B12. Dit zijn 2 voedingsstoffen waar je (onder andere) op moet letten als vegetariër, omdat dit vooral in dierlijke producten zit. Deze bietenburger is erg eenvoudig en snel te maken. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!
Ingrediënten voor 4 burgers:
- 500 gram gekookte bieten
- 100 gram hüttenkäse
- 2 theelepels mosterd
- 15 eetlepels roggemeel
- 4 eetlepels havermout
- Zout
- Dille
Bereidingswijze:
Snij de bieten in kleine stukje en doe deze in een kom. Voeg hierna de hüttenkäse, roggemeel en mosterd toe. Pureer deze door elkaar door het gebruik van een staafmixer. Als je een keukenmachine ter beschikking hebt, kun je deze ook gebruiken. Als alles goed gepureerd is tot een prutje, verwarm je een pan met olie. Maak van het bietenmengsel ongeveer 4 hamburgers. Strooi bovenop de hamburger een eetlepel havermout. Voeg ook zout en dille toe naar smaak. Laat de burgers bakken totdat ze knapperig zijn en voila.. de bietenburger is klaar!
Tip: de bietenburger is erg lekker om een ‘broodje hamburger’ van te maken. Door een volkorenbroodje te gebruiken en aan te vullen met sla, tomaat en komkommer heb je een heerlijk vullende maaltijd. Eet smakelijk J