Pasta met bloemkoolsaus
Sausjes ongezond? Deze saus gelukkig niet. De saus is gemaakt op basis van bloemkool, waardoor je dus eigenlijk de hoeveelheid groente juist verhoogd. Het is makkelijk te maken en smaakt heerlijk!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 bloemkool
- 400 gram volkoren spaghetti
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 75 gram rucola
- 500 gram cherry tomaatjes
- 8 plakjes rauwe ham
- 50 ml halfvolle melk
- Olijfolie
- Peper
Bereidingswijze:
Begin met het aanzetten van de oven op 180 graden. Leg de plakjes rauwe ham op een beklede bakplaat en laat ze ongeveer 8 minuutjes in de oven staan. Deze haal je hierna er uit en breekt deze in kleine stukjes. Ondertussen snij je de bloemkool in roosjes en laat je deze voor 10 minuutjes in het water koken. Schut het water weg en voeg ongeveer 50 ml halfvolle melk toe. Pureer het tot een geheel. Je mag zelf meer of minder melk toevoegen, afhankelijk van hoe waterig je de saus graag wilt. Hierna snij je de uien en knoflook in kleine blokjes en fruit je deze in de pan. Voeg deze toe aan de bloemkoolsaus. Breng de saus als laatste op smaak met een snufje peper.
Ondertussen kook je de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking. Snij de cherry tomaatjes doormidden. Voeg de pasta, groente (inclusief rucola), ham en saus bij elkaar en je krijgt een erg lekker geheel. Door de zoute ham, heb je eigenlijk geen extra zout meer nodig. Eet smakelijk!
Bron: leukerecepten
Was heel erg lekker deze pasta.
Fijn om te horen John! 🙂