Kerstboom brood

Kerstboom brood

Bijna kerstmis, en dat betekend natuurlijk dat er veel gegeten wordt. Vaak is het lastig om iets te bedenken wat je met de kerst op tafel kan zetten. Of wat je tijdens een kerstlunch of kerstdiner klaar kan maken. Vooral is dit ook nog eens gezond moet zijn. Hier is een eenvoudig recept dat geschikt is voor een kerstlunch. Als je er kleine kerstboompjes van maakt (ongeveer de helft van wat ik hier heb gemaakt), zou je het ook kunnen gebruiken als hapje.

 

Ingrediënten voor 4 kerstboom boterhammetjes:

  • 4 sneden roggebrood (ongeveer 50 gram per plak)
  • Groene pesto
  • Punt paprika (hier heb je maar een klein beetje van nodig)

 

Keukengereedschap:

  • Mes
  • Snijplank

 

Bereidingswijze:

Je begint direct met het moeilijkste gedeelte van de boterham, namelijk het snijden van het roggebrood. Je snijdt deze uit in de vorm van een kerstboom. Je moet er vooral voor zorgen dat de linkerkant van de ‘kerstboom’ ongeveer hetzelfde is met de rechterkant, dus dat het symmetrisch is. Als je het brood in de vorm hebt gesneden, besmeer je deze met de pesto. Je moet het niet te dik besmeren, maar wel dik genoeg dat je het roggebrood er niet meer doorheen ziet. Als laatste snij je de puntpaprika een kleine blokjes en leg je deze verspreid over de kerstboom boterham.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *