Vegetarische ovenschotel
Een dagje geen vlees kan natuurlijk nooit kwaad. Doordat er ricotta is gebruik, krijg je toch nog een gedeelte eiwitten binnen. De kruiden geven een Italiaans tintje aan de ovenschotel.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote zoete aardappel
- 1 prei
- 2 tomaten
- 250 gram gezeefde tomaten
- 3 el ricotta
- Basilicum
- Oregano
- Chili poeder
- Zout / peper
Bereidingswijze:
Zet de oven aan op 220 graden. Ondertussen schil je de zoete aardappel en kook je deze voor ongeveer 20 minuutjes. Nu begin je aan het schoonmaken en fijnsnijden van de prei. Bak deze in een pan met wat olie. Dan snij je de tomaten in blokjes en voeg je deze ook toe aan het preimengsel. Als het geheel gaar is, voeg je de gezeefde tomen en kruiden. Let op dat je in verhouding veel basilicum en maar een beetje chilipoeder gebruikt, dit kan namelijk overheersen. Als de zoete aardappel gaar is, snij je deze in kleine stukje en voeg je deze ook toe aan het prei-tomaten mengsel. Meng het geheel en schud het in een ovenschaal. Doe als laatste wat ricotta bovenop en laat het voor nog 15 minuutjes in de oven staan. Als het geheel goed warm is, is de ovenschotel klaar!