Broccoli stamppot met witvis

Broccoli stamppot met witvis

Een klassiek Holland gerecht: de stamppot! Traditioneel vaak met extra jus en een heerlijke rookworst. Voor een keertje niet verkeerd, maar erg gezond is het niet. Hier een wat mindere klassieke versie: met zoete aardappel, witvis en broccoli. Lekker, eenvoudig én gezond!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 broccoli
  • 2 zoete aardappels
  • 2 witvis (naar keuze)
  • (halfvolle) melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl dille
  • 1 tl paprikapoeder

 

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven aan op 200 ̊C, zodat deze kan voorverwarmen.
  2. Schil de zoete aardappel en snij deze in blokken. Breng water aan de kook aan laat de aardappel ongeveer 20 minuten koken zodat deze gaar is.
  3. Snij ook de broccoli in roosjes en laat ook deze voor ongeveer 15 minuutjes koken in water.
  4. Ondertussen stop je de witvis in aluminiumfolie. Kruid deze met 2 tl dille en 1 teentje geperste knoflook. Laat deze voor ongeveer 13 minuutjes in de oven garen.
  5. Als zowel de aardappel als de broccoli gaar is, stop je deze bij elkaar in een pan. Pers nog 1 teentje knoflook uit en voeg deze toe aan het geheel. Voeg ook 1 tl paprikapoeder en een scheutje melk toe. Stamp het tot een mooi stamppotje.
  6. Als de vis klaar is kun je deze bij het gerecht voegen en voila, een gezonde en eenvoudige stamppot.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *