Broccoli stamppot met witvis
Een klassiek Holland gerecht: de stamppot! Traditioneel vaak met extra jus en een heerlijke rookworst. Voor een keertje niet verkeerd, maar erg gezond is het niet. Hier een wat mindere klassieke versie: met zoete aardappel, witvis en broccoli. Lekker, eenvoudig én gezond!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 broccoli
- 2 zoete aardappels
- 2 witvis (naar keuze)
- (halfvolle) melk
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl dille
- 1 tl paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Zet de oven aan op 200 ̊C, zodat deze kan voorverwarmen.
- Schil de zoete aardappel en snij deze in blokken. Breng water aan de kook aan laat de aardappel ongeveer 20 minuten koken zodat deze gaar is.
- Snij ook de broccoli in roosjes en laat ook deze voor ongeveer 15 minuutjes koken in water.
- Ondertussen stop je de witvis in aluminiumfolie. Kruid deze met 2 tl dille en 1 teentje geperste knoflook. Laat deze voor ongeveer 13 minuutjes in de oven garen.
- Als zowel de aardappel als de broccoli gaar is, stop je deze bij elkaar in een pan. Pers nog 1 teentje knoflook uit en voeg deze toe aan het geheel. Voeg ook 1 tl paprikapoeder en een scheutje melk toe. Stamp het tot een mooi stamppotje.
- Als de vis klaar is kun je deze bij het gerecht voegen en voila, een gezonde en eenvoudige stamppot.