Romige puntpaprikasoep
Een heerlijke combinatie: de zoete puntpaprika met het romige van de Griekse yoghurt. Eet er een klein volkorenbolletje bij en je hebt een heerlijke maaltijd!
Ingrediënten voor 4 porties:
• 4 puntpaprika’s
• 1 zoete aardappel
• 1 ui
• 4 eetlepels Griekse yoghurt (2% vet)
• 1 bouillonblokje
• 1 teentje knoflook
• Kruiden: 2 theelepel paprikapoeder, 2 theelepel basilicum, ½ theelepel chilipoeder
• 1 eetlepel olie
Bereidingswijze:
1. Schil de ui en knoflook. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Fruit deze in een grote soeppan, in 1 eetlepel olie en de paprikapoeder.
2. Hierna schil je de aardappel. Maak de puntpaprika schoon. Snij zowel de aardappel als de puntpaprika in kleine blokjes. Bak ook deze voor ca. 2 minuten aan in de pan.
3. Als deze voldoende zijn aangebakken voeg je ongeveer 1L bouillon toe. Laat het geheel nog ongeveer 15 minuutjes pruttelen.
4. Controleer of de zoete aardappel en paprika voldoende zacht zijn geworden. Als dit het geval is maak je met een staafmixer het geheel fijn. Voeg ook de overige kruiden toe.
5. Als laatste vlak voor het serveren voeg je per portie 1 eetlepel Griekse yoghurt toe. Serveer met een lekker bruin broodje en smullen maar!