Borsjtsj

Borsjtsj

Een veel gegeten soep uit de Oekraïense keuken. De soep verkrijgt zijn mooie rode kleur van de rode bieten, maar bevat nog veel meer heerlijke groente. De combinatie van groente met de crème fraiche en dille maakt het helemaal af. Een echte vitamine bom!

Ingrediënten (voor ca. 6 porties)
o 1 ui
o 3 teentjes knoflook
o 300 gram geschilde rode bieten
o 3 stronken bleekselderij (geschild en in ringentjes gesneden)
o 1 kleine wortel (geschild en in blokjes gesneden)
o 1 kleine prei (gewassen en in ringetjes gesneden)
o 2 aardappels (geschild en in blokjes gesneden)
o 150 gram witte kool, fijn gesneden
o 1L bouillon
o 2 eetlepels appelazijn
o 6 eetlepels crème fraîche
o 2 laurierbladeren
o dille
o peper

Hoe maak je het?
1. Was en snij alle groente zoals aangegeven. Bij de bieten gebruik je ongeveer 100 gram om deze te raspen en ongeveer 200 gram om in blokjes te snijden.
2. Fruit de ui en knoflook. Voeg hierna de wortel, prei, bleekselderij en bieten (blokjes) toe en bak deze aan. Doe dit voor ongeveer 10 minuten, zorg dat het niet aanbrand.
3. Hierna voeg je de bouillon, laurier en aardappels toe en laat deze voor ongeveer 15 minuutjes koken.
4. Na de 15 minuutjes voeg je ook de witte kool en geraspte bieten toe en laat deze voor ongeveer 10 minuutjes koken op laag vuur. Breng het op smaak met appelazijn en peper toe naar smaak.
5. Bij het serveren van de soep voeg je één eetlepel crème fraîche en dille naar smaak toe.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *