Gezonde pompoencake
Een gezonde cake op basis van volkorenmeel, zonder toegevoegde suiker en jawel hoor.. pompoen! Het klinkt misschien gek, maar smaakt heerlijk. Dit recept heb ik gevonden op de website van leukerecepten.nl. Ik heb het zelf íets aangepast, door meer kruiden toe te voegen en het nog wat gezonder te maken.
Ingrediënten:
o 250 gram volkorenmeel
o 400 gram pompoen(blokjes)
o 4 eieren
o handje rozijnen
o 1 banaan
o handje pecacnnoten (grof gehakt)
o 1 zakje backing powder (15 gram)
o 2 eetlepels kaneel
o 1/2 eetlepel vanille aroma
o 1 eetlepel speculaaskruiden
Topping:
o 75 gram kwark
o 75 gram zuivelspread light naturel
o 1/2 eetlepel honing
o 1 handje pecannoten
Hoe maak je het?
1) Verwarm de oven op 180 graden. Laat de pompoen 10 minuutjes koken.
2) Stop de pompoen in een keukenmachine of maal het met een staafmixer. Voeg hierna de eieren, rozijnen, banaan en vanille aroma toe.
3) Meng de volkorenmeel met de kruiden en backing powder. Voeg het pompoenmengsel en de gehakte pecannoten toe. Meng het geheel goed door elkaar.
4) Voeg het mengsel in een cakevorm. Bak deze voor ongeveer 45 minuutjes in de oven. Controleer altijd even als de cake gaar is.
5) Als de cake gaar is, laat deze dan goed afkoelen. Als het voldoende afgekoeld is meng je de kwark, zuivelspread en honing goed door elkaar. Smeer de topping op de cake en leg de pecannoten er op.
6) De pompoencake is klaar! Bewaar de cake in de koelkast, vanwege de zuivel.