Kipsalon
Deze kipsalon is een gezonde variant van de kapsalon. Door kebab te vervangen met kip en frietjes te vervangen met zoete aardappel, is het geheel een stuk gezonder. Én ik vind deze variant zelf nog lekkerder!
Ingrediënten 2 personen
- 1 grote zoete aardappel
- 200 gram kipfilet
- 100 gram ijsbergsla
- 100 gram cherrytomaatjes
- ½ komkommer
- 200 ml Skyrr naturel
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- Shoarmakruiden
- Peper & zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Doe deze in een kom en voeg een eetlepel olie toe met wat peper en zout. Meng het geheel en verdeel deze over een bakplaat. Rooster de aardappels voor ongeveer 20 minuten gaar. Ondertussen snij je de kip in kleine blokjes en bak je deze in een pannetje. Voeg naar eigen smaak de shoarmakruiden toe. Zodra deze gaar zijn begin je aan de knoflooksaus. Pers een teentje knoflook uit en voeg deze toe aan de Skyrr. Voeg hierbij ook 1 eetlepel citroensap en meng het geheel. Als je dit hebt gedaan begin je aan de groente. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes. Ondertussen is de zoete aardappel ongeveer klaar en haal je deze uit de oven. Doe de aardappel in een ovenschaal en voeg de kip toe. Bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de grill aan in de oven en laten het geheel grillen op 230 graden voor ongeveer 5 minuten, totdat de kaas is gesmolten. Voeg als laatste een kleine hoeveelheid van de ijsbergsla, tomaat en komkommer toe en schep er wat knoflooksaus over. Van de overgebleven groente kun je ook een heerlijke salade maken, ook eventueel met wat knoflooksaus.
Bron: www.leukerecepten.nl