Muffin met spinazie en mozzarella
Normaal zijn muffins altijd zoet, maar dit is juist een hartige variant. Dit betekend ook dat in deze muffin geen suiker is toegevoegd. De basis bestaat uit melk, ei, meel, olie en bakpoeder. Voor de toevoegingen kun je natuurlijk erg veel variëren. Ik heb nu gekozen voor een variant met spinazie, mozzarella en sesamzaadjes.
Ingrediënten voor 8 muffins:
- 85 melk
- 25 ml olijfolie
- 1 ei
- 150 gram volkoren (tarwe) meel
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram spinazie
- 75 mozzarella
- Klein handje sesamzaadjes
Benodigdheden:
- Bak
- Garde
- Snijplank
- Mes
- Muffinvormen
Bereidingswijze:
Zet eerst de oven aan op 180 °C, voor hem voor te verwarmen. Doe de olijfolie, melk en het ei in een kom en meng deze met de garde. Doe hierna de meel en de bakpoeder erbij en meng het tot een geheel. Was de spinazie en hak deze in kleine stukken. Snij hierna ook de mozzarella in kleine stukjes. Doe de spinazie en de mozzarella bij het deegmengsel. Meng deze goed door elkaar. Smeer de muffin vormen in met boter. Je kunt ook papieren vormpjes in de muffin vormen zetten, dan hoef je geen boter te gebruiken (dit scheelt ook calorieën). Als dit is gedaan verdeel je het mengsel over 8 vormpjes. Strooi als laatste nog een beetje sesamzaad er over. Laat de muffins ongeveer 20 minuten in de over staan en ze zijn klaar! Ze zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn.