Pannenkoeken met hüttenkäse
Pannenkoeken kun je natuurlijk op veel verschillende manieren maken, met allerlei verschillende toppingen. Hier is gekozen voor een variant met hüttenkäse en wat heerlijke zoete aardbeien en bananen voor bovenop.
Ingrediënten voor 3 pannenkoeken:
- 100 gram hüttenkäse
- 1 ei
- 25 gram volkorenmeel
- 100 ml halfvolle melk
- 1 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- Snufje kaneel
- 150 gram aardbeien
- 1 banaan
Bereidingswijze:
Meng de hüttenkäse, meel, ei, bakpoeder, melk, kaneel en zout goed door elkaar. Dit kun je met een vork doen, zodat je de korrelige hüttenkäse een beetje prakt. Als het geheel goed gemengd is kun je een pan op het vuur zetten met wat bakboter. Als de boter warm is kun je ongeveer 1/3e van het beslag er in schenken. Laat de pannenkoek op klein vuur gaar worden, zo is de kans dat ze verbranden het kleinste. Ondertussen kun je de aardbeien en bananen klein gaan snijden. Als de pannenkoeken gaar zijn doe je de topping er op, en je pannenkoek is klaar!