Pasta pesto met kipfilet
De klassieker: pasta pesto met kipfilet. Een heerlijke combinatie, ook met de ui, champignon en spinazie. Een heerlijke groente bom, vol met goede vetten.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram kipfilet
- 120 gram volkoren pasta
- 1 ui
- 250 gram champignon
- 200 gram spinazie (gewassen)
- 2 eetlepels groene pesto
- 125 gram zure room
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en fruit deze in de pan. Ondertussen snij je de champignon in reepjes en de kipfilet in blokjes.
- Voeg de champignon en kipfilet toe aan de pan met de ui. Bak deze bijna gaar. Doe dit niet te lang, want de kip wordt snel droog. Voeg hierna de spinazie toe, zodat deze gaar wordt gebakken.
- Hierna voeg de pesto en zure room toe. Bak beide maar kort mee.
- Als de pasta gaar is voeg je deze toe aan de het groente- kip mengsel en meng het geheel door elkaar. Een snel en gezond gerecht om het jaar goed mee te beginnen!