Sinterklaasmuffins
Pepernoten, chocoladeletters, marsepein.. allemaal heerlijke lekkernijen die natuurlijk bij de Sinterklaas horen. Helaas bomvol suiker. Wat nou als je deze lekkernijen afwisselt met een gezond en lekker alternatief? Hier is de sinterklaasmuffin een goed voorbeeld van. Proef de lekkere combinatie van peer, amandelen en speculaaskruiden.
Ingrediënten voor ongeveer 10 muffins:
- 150 gram volkorenmeel
- 2 bananen
- 1 grote peer
- 2 eieren
- 50 gram amandelen
- 8 gram bakpoeder
- Speculaaskruiden
Bereidingswijze:
Zet de oven aan op 180 graden op boven en onder temperatuur, en laat het voorverwarmen. Snij de banaan in plakjes en stop deze met de eieren in een blender. Laat deze ongeveer 1 minuutje door elkaar mengen, zodat het wat luchter wordt. Schud het mengsel in een grote kom en voeg de meel, bakpoeder en speculaaskruiden toe. De hoeveelheid speculaaskruiden kan qua smaak bepaald worden, maar kies voor ongeveer 1 eetlepel. Meng het geheel met een mixer door elkaar. Schil de peer en snij deze in kleine blokjes. Brokkel hierna de amandel in kleine stukjes. Voeg de peer en amandel toe aan het mengsel en roer het door elkaar met een lepel. Voeg het totale mengsel in muffinvormpjes en zet het voor ongeveer 20 minuutjes in de oven. Controleer met een naald of deze gaar zijn.