Vegawrap met hummus
Wraps zijn enorm veelzijdig. Deze variant kwam ik tegen op internet, waarna ik er mijn eigen draai aan heb gegeven. De hummus geeft het een Midden-Oost tintje.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 volkoren wraps (á ca. 70 gram per stuk)
OF kies voor een groentewrap - Hummus
- 1 blikje kikkererwten (ca. 200 gram)
- ½ courgette
- ½ aubergine
- Kruiden: paprikapoeder, knoflookpoeder, zwarte peper
- 2 eetlepels Griekse yoghurt 10% vet
- Eventueel 1 handje spinazie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten met 1 eetlepel olie en de hoeveelheid kruiden naar smaak. Laat de kikkerweten ca. 20 minuten roosteren.
- Snij de courgette en aubergine in blokjes. Meng ook deze met 1 eetlepel olie en de hoeveelheid kruiden naar smaak. Gril deze gaar in een pan.
- Ondertussen smeer je de hummus op de wrap.
- Als de groente en kikkerweten klaar zijn leg je deze op de wrap. Voeg per wrap 1 eetlepel yoghurt toe. Je kunt ook nog een handje rauwe spinazie toe voegen.
- Vouw de wrap dubbel en smullen maar!