Wrap met avocado en witvis
Eenvoudig maar o zo lekker: de wrap! Je kunt enorm veel variaties bedenken, deze keer heb ik gekozen voor een variatie met witvis en avocado. De magere vis in combinatie met de vette avocado brengt het toch mooi in balans. Dat avocado gezond is, dat wisten jullie waarschijnlijk al. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, vezels en antioxidanten: een echte powerfood dus! Als je wilt afvallen moet je wel opletten dat je niet te veel avocado’s gaat eten, omdat er best wel wat calorieën in zitten. Wel bieden ze een goede verzadiging, dus in beperkte mate passen ze zeker binnen een energiebeperkt voedingspatroon 🙂
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 volkorenwraps (ca. 60 gram/stuk)
- 2 witvis (naar keuze)
- 1 rijpe avocado
- 50 gram zure room
- sap van 1 citroen
- 1 puntpaprika
- 70 gram sla
- ½ komkommer
- 150 gram cherrytomaatjes
- 250 gram kastanjechampignon
- 2 tl dille
- 2 tl knoflookpoeder
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Zet de oven aan op 200 ̊C, zodat deze kan voorverwarmen.
- Ondertussen snij je de champignon in kleine plakjes en bak je deze gaar.
- Haal de avocado uit de schil en stop deze in een kommetje. Voeg de zure room, de sap van 1 citroen, peper en zout erbij en prak het tot een fijn geheel.
- Ondertussen wikkel je de witvis in aluminiumfolie. Kruid deze met 2 tl dille en 2 tl knoflookpoeder. Laat deze voor ongeveer 13 minuutjes in de oven garen.
- Nu ga je verder met de salade. Was de paprika, sla, komkommer en tomaatjes. Snij de paprika, komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng deze met de sla. Als de champignons gaar zijn voeg je ook deze toe aan de salade.
- Smeer het avocado-room mengsel op de wrap. Hierna voeg je een gedeelte van de salade toe. Als de vis gaar is, voeg je ook deze als laatste toe.
- Vouw de wrap dicht en smullen maar! Waarschijnlijk heb je nog een gedeelte van de salade over. Deze kun je er prima bij eten voor wat extra groente.