Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Zoete aardappel, bruine bonen, avocado, maïs… Hiermee krijgt dit gerecht een heerlijk Mexicaans tintje. Een ovenschotel met het tintje Mexicaanse warme, past daarom ideaal bij deze kouder wordende maanden.

Ingrediënten voor 2 personen:
o 1 zoete aardappel
o 150 gram bruine bonen / kidneybonen
o 150 gram cherry tomaatjes
o 1 klein blikje maïs
o 1 avocado
o 125 ml zure room
o 30 gram geraspte kaas
o 1 teentje knoflook
o 1 theelepel komijn
o 1 theelepel paprikapoeder
o zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Was de zoete aardappel. Snij deze (met of zonder schil, naar eigen keuze) in kleine blokjes. Meng de aardappel met een eetlepel olie, een uitgeperst teentje knoflook, komijn, paprikapoeder, zout en peper. Voeg dit toe aan een ovenschaal en bak deze voor 20 minuten in een oven op 200 graden.
2. Ondertussen snij je de tomaat en avocado in blokjes.
3. Laat de bonen en maïs uitlekken.
4. Als de zoete aardappel 20 minuten gegaard is, voeg je de tomaat, bonen en maïs toe aan de schotel. Strooi de kaas over het geheel. Bak deze nog voor ongeveer 10 minuten in de oven.
5. Haal de schotel uit de oven en voeg de avocado en zure room toe als garnering.
6. Buen provecho!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *