Bananenbrood

Bananenbrood

In dit recept is gekozen voor een vrij basic bananenbrood. Je kunt dus zelf kiezen voor de toevoegingen die je lekker vindt, bijvoorbeeld noten, blauwe bessen of een beetje cacao.

 

Ingrediënten voor 1 bananenbrood:

  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram volkorenmeel
  • 75 gram gedroogde pruimen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel (of eventueel nog wat speculaaskruiden)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de over op 180 graden. Begin hierna met het prakken van de bananen. Snij hierna de gedroogde pruimen in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bananen. Vermeng het geheel met een staafmixer. Hierna voeg je de eieren (een voor een) toe. Roer ook dit tot een geheel met een spatel of garde. Verder voeg je de meel, pruimen, zout en kaneel toe.

Vet een cakevorm van ongeveer 25 cm in. Schut het mengsel in de cakevorm. Laat het bananenbrood voor ongeveer 45 – 50 minuten in de oven staan. Zorg ervoor dat het ongeveer in het midden van de oven staat. Let goed op bij het bakken dat het wel een mooi bruin korstje krijgt, maar niet aanbrand. Met een breinaald kun je controleren of de binnenkant gaar is: er mogen geen kruimels meer blijven plakken.

Haal je brood uit de oven en je hebt een gezonde bananenbrood! Ook erg lekker om te beleggen met 100% pindapasta of verse aardbeien.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *