Pompoensoep
Pompoensoep is een soep die echt bij de herfst hoort. Je kunt deze op internet in vele varianten vinden. Deze soep ik heb gemaakt volgens het recept van I Love Health. De zoete aardappel maakt het net wat zoeter en de anijsachtige smaak van de venkel maakt het voor mij helemaal af.
Ingrediënten:
- 1 pompoen of 400 gram pompoenstukjes (verkrijgbaar bij bv. Albert Heijn)
- 1 venkel
- 1 zoete aardappel
- 1 winterpeen
- 1 rode of oranje paprika
- 3 teentjes knoflook
- 1 bouillonblokje
- Chilipoeder
Bereidingswijze:
Begin met de zoete aardappel, winterpeen en venkel. Haal bij de winterpeen en zoete aardappel de schil er van af en snij deze in kleine blokjes. Bij de venkel verwijder je de steeltjes en een klein stukje van de onderkant, waarna je deze ook in kleine blokjes snijd. Zet hierna een grote soeppan op het vuur en fruit de teentjes knoflook voor ongeveer 1 minuutje. Ondertussen maak je een bouillon met 1,5 L water en 1 bouillonblokje. Voeg na het minuutje de bouillon, aardappel, winterpeen en venkel bij de soeppan. Laat dit voor ongeveer 10 minuutjes rustig koken. Ondertussen snij je de paprika en pompoen in kleine stukjes en voeg je deze na de 10 minuutjes toe. Laat ook deze nog 10 minuten meekoken. Hierna zet je de pan op klein vuur en kun je het nog voor 20 minuutjes op laten staan, zodat de groente nog wat zachter kunnen worden. Pureer hierna de groente tot een soep en voeg naar eigen smaak chilipoeder toe. Eet smakelijk!