Moussaka
Benodigdheden voor 2 porties:
- 2 rundertartaars
- 1 aubergine
- 1 ui
- 400 gram tomatenblokjes
- 125 gram ricotta
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel oregano
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Pel en snipper de ui. Fruit deze in een pan met wat olie.
- Voeg de rundertartaar en bovenstaande kruiden toe. Bak de tartaar rul.
- Als de tartaar gaar is voeg je de tomatenblokjes toe en laat je het geheel ca. 10 minuutjes pruttelen op laag vuur.
- Ondertussen begin je aan de auberginebladeren. Snij deze in dunne plakjes. Smeer ze in met een beetje olie en bak deze in een grillpan, beide kanten.
- Als beide elementen klaar zijn ga je het geheel opbouwen. Vet een ovenschaal in met wat olie. Begin met de tomatensaus, hierna de auberginebladeren etc. Op het allerlaatste smeer je de ricotta over het geheel.
- Laat de moussaka nog 25 minuutjes bruin worden in de oven.
- Serveer het geheel met een Griekse salade en je hebt een heerlijke koolhydraatarme maaltijd!