Frittata met spinazie en prei

Frittata, het lijkt op een boeren omelet, maar dan meer gevuld. Een simpel receptje én koolhydraatarm.

 

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 5 eieren
  • 150 ml Griekse Yoghurt (2%)
  • 350 gram spinazie
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • Kruiden: 1 tl kerriepoeder, 2 tl oregano, 1/2 tl peper, snufje zout


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de prei en spinazie goed. Snij de prei in kleine blokjes.
  3. Pers 1 teentje knoflook uit en laat deze kort fruiten in een wokpan.
  4. Hierna voeg je de prei en spinazie toe.
  5. Ondertussen breek je de eieren en voeg je deze samen met de Griekse yoghurt in een kommetje. Voeg de kruiden toe en klop het geheel door elkaar.
  6. Als de groente gaar zijn doe je deze in een ovenschaal. Schud het eimengsel hier overheen. Verdeel dit goed.
  7. Laat de frittata ca. 25 minuten in de oven gaar worden. Als het een klein beetje bruin begint te worden, is de frittata klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *