Bananencake
Banaan is een handige en gezonde vervanging voor suiker bij het bakken van cake. Het geeft een zoete smaak, maar in tegenstelling tot suiker bevat het vezels, mineralen en vitamine. Hierdoor ben je langer verzadigd én voegt het zeker iets toe aan je voedingspatroon. Hier een heel eenvoudig recept voor een bananencake. Ter vergelijking met een normaal stuk cake waar 0 gram vezels inzitten: in deze zit 3,2 g vezels (10% van de dagelijkse hoeveelheid), 285 mg kalium (9% van de dagelijkse hoeveelheid) en 101 mg fosfor (17% van de dagelijkse hoeveelheid).
Ingrediënten:
- 100 gram roggemeel
- 3 bananen
- 3 kippeneieren
- 1 appel
- 1 eetlepel kaneel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Ondertussen maak je het beslag. Prak de 3 bananen, zodat het puree wordt. Hierna voeg je de eieren, meel en kaneel toe. Hierna schil je de appel en snij je deze in kleine blokjes. Meng dit allemaal door elkaar. Hierna vet je een cakevorm. Schut het beslag hierin en zet deze voor ongeveer 40 minuten in de oven. Hou de cake goed in de gaten, want het kan snel aanbranden. Als laatste kun je er nog voor kiezen om wat rood fruit aan toe te voegen. En je hebt zo een heerlijk gezonde cake voor bij de koffie of thee!