Volkorenpannenkoek

Volkorenpannenkoek

Pannenkoeken; het ideale ontbijt voor in het weekend! Je kan er natuurlijk ook alle kanten mee op, door naar eigen smaak een topping te kiezen van fruit, vlees of kaas. Vaak worden pannenkoeken gemaakt met bloem, waardoor het uit weinig vezels en B-vitamines bestaat. Door de bloem te vervangen door volkorenmeel, is het een heel stuk steviger, gezonder en verzadigend het meer!

Ingrediënten voor 1 pannenkoek:

  • 50 gram volkorenmeel
  • 100 ml (amandel)melk
  • 1 ei
  • 75 gram rode vruchten
  • Kaneel
  • olie of vloeibaar boter om in te bakken

Bereidingswijze:

Pannenkoeken zijn natuurlijk heel simpel te maken. Klop het meel, melk en ei door elkaar heen. Bak deze voor ongeveer 5 minuutjes op middelmatig vuur in een pan. Als ze gaar zijn, voeg je als laatste de vruchten en kaneel toe en je pannenkoek is klaar. Simpel, lekker én gezond!

 

 

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *