Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappel heeft een hele andere smaak dan de gewone aardappel. Erg lekker om eens mee te variëren dus. Niet alleen in smaak, maar ook in voedingswaarde zit er veel verschil. Zo bevat de zoete aardappel meer energie, vezels, vitamine A en calcium, maar de gewone aardappel meer eiwit, Vitamine B6, kalium en folaat. De ene aardappel is dus niet gezonder dan de andere aardappel, beide hebben ze zo hun plus- en minpunten. Maar wel een goed voedingsmiddel om eens mee te variëren. En dan zijn frietjes natuurlijk een lekkere variant. Onthou wel, deze frietjes zijn gezond maar niet arm aan calorieën! Doordat het in de oven gebakken is met olijfolie, zit er toch behoorlijk wat vet aan. Door plantaardige, vloeibare vetten te gebruiken, krijg je wel de goede vetten binnen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote zoete aardappels
  • Olijfolie
  • Paprikakruiden
  • Komijn

Bereidingswijze:

Zet de oven aan op 200 graden, om deze voor te verwarmen. Pak alvast een bakplaat bekleed met bakpapier uit de oven. Was de zoete aardappel, maar laat de schil er om heen. Snij de aardappel in de vorm van frietjes.

Doe wat olijfolie in een diep bord. Hussel de frietjes hier doorheen en leg deze verspreid op de bakplaat. Strooi paprikapoeder en komijn over de frietjes heen. De hoeveelheid is afhankelijk van jouw eigen smaak. Laat hierna de frietjes voor 25 – 30 minuutjes bakken totdat ze goudbruin zijn en jouw zoete aardappel frietjes zijn klaar!

 1 gedachte over “Zoete aardappelfrietjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *