Broccoli rijst met kabeljauw en asperges
Een lichte en snelle maaltijd met weinig koolhydraten, ideaal na een zwaar weekend. Door de normale rijst te vervangen met rijst gemaakt van broccoli verhoog je de hoeveelheid groente en verlaag je de hoeveelheid koolhydraten en calorieën. Je kunt er zelf voor kiezen om een broccoli in kleine stukjes te hakken of je kunt de broccoli rijst kant-en-klaar kopen, bijvoorbeeld bij de Lidl of Albert Heijn.
Ingrediënten:
- 400 gram broccolirijst of 1 grote broccoli stronk (afhankelijk of je de rijst zelf wilt maken)
- 2 kabeljauw stukken
- 300 gram asperges
- 1 teentje knoflook
- Dille
- Kerriepoeder
- Zout
- 2 eetlepels olie
Bereidingswijze:
De bereidingswijze is erg simpel. Begin met het schillen van de asperge en kook deze voor ongeveer 15 minuutjes. Als deze in het water zitten bak je de vis in een pan, met toevoeging van 1 eetlepel olie. Voeg ook 1 teentje knoflook en dille toe door deze over de vis te strooien. Ondertussen bak je de broccolirijst in een pan, ook met toevoeging van 1 eetlepel olie. Bak de broccolirijst voor 5 minuutjes en voeg wat zout en kerrie toe. Voeg de 3 componenten bij elkaar en je hebt een heerlijke lichte maaltijd!