Broccoli spread
Vaak is het best lastig om te kiezen voor gezond broodbeleg. In kaas zit veel zout, alle vleeswaren op het brood zijn bewerkt en in jam zit weer veel suiker. Natuurlijk is het toverwoord vaak: variatie! Maar een ander idee is om groente op je boterham of cracker te doen. Dit kan natuurlijk ook in de vorm van een spread. Hieronder staan een recept van een broccoli spread.
Ingrediënten
- 300 gram broccoli (schoongemaakt, zonder steeltjes)
- 2 plakjes 30+ kaas jong belegen
- 55 gram ongezouten noten
- 2 eetlepels tijm
- 2 eetlepels (verse) basilicum
- water
Keukengereedschap
- Snijplankje
- Mes
- Keukenmachine
- Ketel
Bereidingswijze
Je begint met wat water aan de kook te brengen om de broccoli te koken. De broccoli snij je klein door de steeltjes er af te halen en in kleine roosjes te snijden. Laat de broccoli kort koken, ongeveer 5 minuutjes. Ondertussen snij je de noten in kleine blokjes. Je kan er ook voor kiezen om een vijzel te gebruiken. Ook de plakjes kaas snij je in kleine partjes. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van geraspte kaas.
Voeg allereerst een klein bodempje water (ongeveer 50 ml) in de keukenmachine. Voeg hierna alle ingrediënten toe en maal het geheel. Smaken zijn verschillend, dus je kunt er voor kiezen om nog wat extra tijm of basilicum toe te voegen. En Voila, je spread is klaar!
Voedingswaarde per portie (20 gram) | |
Energie | 27,9 kcal |
Vet | 2,1 gram |
Waarvan verzadigd | 0,5 gram |
Koolhydraten | 0,3 gram |
Waarvan suiker | 0,1 gram |
Eiwit | 1,7 gram |
Vezels | 0,6 gram |
Zout | 0,1 gram |