Gepofte zoete aardappel met ei salade

Tegenwoordig zie ik het veel: de gepofte zoete aardappel. Lekker voor op de barbecue, maar het kan natuurlijk ook in de oven. Om deze volwaardig te maken kun je deze prima combineren met een ei salade. Op deze manier krijg je voldoende eiwitten en voldoende groente binnen.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zoete aardappels
  • 100 gram rucola
  • 2 plakjes rauw ham
  • 1 lap kaas 30+ belegen
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • ½ komkommer
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olie
  • Paprikapoeder
  • Verse basilicum
  • Bieslook

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 220 graden. Was de aardappel goed en droog deze. Met een vorkje prik je wat gaatjes in de aardappel. Strijk een klein beetje olie over de zoete aardappel en strooi er wat paprikapoeder overheen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet deze voor ongeveer 40 minuten in de oven.

Ondertussen ga je verder met de ei salade. Kook de 2 eieren voor ongeveer 10 minuutjes. Was de ongeveer 2/3e van de tomaatjes en de komkommer en snij deze in kleine stukjes. Doe deze samen met ongeveer 2/3e van de rucola in een kom. Als de eieren hard zijn snij je ook deze in partjes en meng ze onder de salade. Hierna maak je de dressing: meng 1 eetlepel olie met 1 eetlepel bieslook en strooi deze over de salade. Maak het af met een handje verse basilicum.

Als de zoete aardappel gaar is haal je deze uit de oven. Snij deze net niet helemaal open. Vul deze met de overige cherrytomaatjes en rucola. Snij de rauwe ham en kaas in stukjes en strooi ook deze in de zoete aardappel en het gerecht is klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *