Kwarkmuffin met blauwe bessen

Kwarkmuffin met blauwe bessen

Een lekker tussendoortje, leuk voor op tafel te zetten bij een verjaardag of voor in de lunch box bij jouw zoontje of dochter. De muffin is een lekker zoet hapje wat het hongergevoel net voor een paar uurtjes kan uit stellen. Deze variant is gemaakt op basis van kwark en volkorenmeel, waardoor het rijk is aan eiwitten en vezels: 2 voedingsstoffen die een verzadigingsgevoel geven.

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 300 gram kwark
  • 150 gram volkorenmeel
  • 400 gram blauwe bessen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gram kokossnippers
  • 2 eieren

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een grote kom de kwark en eieren. Het is hiervoor handig om een vork te gebruiken, zodat het geheel goed gemengd kan worden. Als het een glad geheel is voeg je de meel, de kokossnippers, de bakpoeder en ongeveer 300 gram blauwe bessen toe. Meng het geheel nu met een lepel, zodat de bessen nog enigszins intact blijven. Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes. Als laatste doe je bovenop het mengsel de overige bessen. Zet het geheel voor ongeveer 30 – 40 minuten in de oven. Kijk met een breinaald of vork of het geheel goed gaar is, voordat je ze eruit haalt. En zo is je gezonde muffin klaar!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *