Eiersalade

Eiersalade

Vaak zit in de kant- en klare eiersalade van de supermarkt toevoegingen van mayonaise en suiker. Hierdoor wordt het allemaal erg vet of juist minder gezond. Je kunt ook heel eenvoudig zelf eiersalade maken. Onderstaand staat een recept. Doe deze op een vezelrijke cracker en je hebt een verantwoorde snack voor op tafel!

 

Ingrediënten voor 3 – 4 porties:

  • 2 eieren
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt (0 – 2% vet)
  • 2 bosui
  • 4 cherrytomaatjes
  • Snufje kerriepoeder
  • peper en zout
  • Bieslook

 

Bereiding

Kook de eieren in ca 10 min gaar. Houd ze onder de koude kraan en laat ze wat afkoelen. Snij ondertussen de bosui in kleine ringetjes. Snij ook de cherrytomaat in kleine partjes.

Pel de eieren en snijd ze in stukjes en meng met de bosui, cherrytomaat en yoghurt. Breng op smaak met wat peper, zout en kerriepoeder. Roer goed door en meng bieslook er door. Lekker op een vezelrijktoastje of wat volkorenbrood.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *