Pittige Goulash

Pittige Goulash

Een heerlijk Hongaars recept: goulash! Hierbij een variant met flink want groente.

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 200 gram runderpoulet
  • 250 gram hard kokende aardappels
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 paprika
  • 1 venkel
  • 200 gram gepelde tomaat
  • 1 laurierblad
  • blokje voor 250 ml bouillon
  • Peterselie, chilipoeder, paprikapoeder en peper

Bereiding:

  1. Bereid eerst voor door de ui de pellen en fijn te snipper. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Maak ook de wortel, venkel en paprika schoon en snij ook deze in blokjes.
  2. Bak de ui en de runderpoulet ca. 10 minuutjes. Kruid deze met peper en paprikapoeder. Als deze gaat zijn haal je ze uit de pan.
  3. Neem een ketel waarin je de aardappels, wortel, paprika en venkel voor ongeveer 6 minuutjes aanbakt op middelhoog vuur. Kruid deze met peper en chilipoeder. Voeg hierna de 250 ml bouillon toe, samen met de tomatenblokjes en het laurierblad. Laat het geheel ongeveer 60 minuutjes pruttelen op laag vuur.
  4. Verwijder het blad en breng het geheel op smaak met peterselie en eventueel nog wat extra peper, chilipoeder en/of paprikapoeder. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *