Gele currypasta
Curry: dat is natuurlijk heerlijk! Net als alles uit pakjes, bevat currypasta uit zakjes ook veel zout. Je kunt dit ook eenvoudig zelf maken.
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 5 teentjes knoflook
- 1 stengel sereh
- 4 cm gember
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kurkuma
- Flinke scheut water
Bereidingswijze:
- Pel de ui en snij deze in kleine blokjes. Doe deze in een bakje.
- Pers ook de knoflookteentjes uit en voeg deze toe.
- Voeg ook de overige ingrediënten toe.
- Meng het geheel met een staafmixer of een vijzel. Voeg water toe om het wat ‘losser’ te maken.
- Je curry is nu klaar! Deze kun je prima enkele weken bewaren.