Gele currypasta

Curry: dat is natuurlijk heerlijk! Net als alles uit pakjes, bevat currypasta uit zakjes ook veel zout. Je kunt dit ook eenvoudig zelf maken.

 

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 stengel sereh
  • 4 cm gember
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • Flinke scheut water

 

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui en snij deze in kleine blokjes. Doe deze in een bakje.
  2. Pers ook de knoflookteentjes uit en voeg deze toe.
  3. Voeg ook de overige ingrediënten toe.
  4. Meng het geheel met een staafmixer of een vijzel. Voeg water toe om het wat ‘losser’ te maken.
  5. Je curry is nu klaar! Deze kun je prima enkele weken bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *