Miniburgertjes van linzen en wortel

Op zoek naar een leuk en gezond hapje voorbij tapas of een brunch? Dan zijn de miniburgertjes ideaal! Ze zien er leuk uit, zijn gezond en smaken daarbuiten ook heerlijk. Je kun ze ook in grotere versie maken en gebruiken voorbij de warme maaltijd. Een mooie manier om minder vlees te eten.

 

Ingrediënten voor 12 hapjes:

  • 400 gram linzen uit blik (uitgelekt)
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram wortel
  • ½ eetlepel citroensap
  • 40 gram 30+ kaas geraspt
  • 1 ei
  • 80 gram paneermeel
  • 6 snee volkorenbrood
  • 12 plakjes augurk
  • 2 tomaten
  • Kruiden: cayennepeper, koriander, peper en zout

 

 

Bereiding

  1. Doe de wortel, sjalot, knoflook, linzen, citroensap, koriander en kaas in een keukenmachine en maal het geheel tot een fijne massa.
  2. Doe het mengsel in een kom en voeg ei, peper en zout toe. Schep dan het paneermeel er door tot er een stevige massa ontstaat.
  3. Vorm ongeveer 12 kleine burgertjes van het mengsel. Laat deze min. 30 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Hierna bak je de burgertjes mooi bruin.
  5. Ondertussen steek je per boterham 4 rondjes hieruit. Deze rooster je eventjes, zodat het knapperig wordt.
  6. Maak het burgertje met brood, burger, tomaat en augurk en je hebt een heerlijke vegetarische burger. Een erg leuk en lekker hapjes voor op tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *