Gewokte spruitjes met kipgehakt

Gewokte spruitjes met kipgehakt

Spruitjes.. Niet iedereen houdt er van. Maar in combinatie met een (zelfgemaakte) Indonesische kruidenmix smaakt het weer heel anders.

Ingrediënten voor 2 personen:
o 120 gram zilvervliesrijst
o 400 gram spruitjes
o 200 gram kipgehakt
o 30 gram walnoten
o 2 stronkjes bosui
o sap van 1/2 citroen of limoen
o ca. 5 cm gember
o 1 teentje knoflook
o kruiden (of maak eventueel een keuze): chili, kaneel, komijn, koriander, kurkuma

Bereidingswijze:
1. Laat de zilvervliesrijst ongeveer 10 minuutjes koken.
2. Ondertussen maak je de spruitjes schoon en laat je deze ongeveer 5 minuutjes koken.
3. Tijdens het koken van de rijst en spruitjes, snij je de gember en knoflook in kleine blokjes. Fruit deze in een wok pan en voeg het kipgehakt toe. Bak deze rul.
4. Als de spruitjes voldoende gaar zijn, wok je deze mee in het kipgehakt mengsel. Voeg hierna de kruiden toe naar smaak. Je hoeft niet alle kruiden te gebruiken, maar dit mag wel.
5. Voeg als laatste het sap van de 1/2 citroen toe. Dit kun je doen door de citroen doormidden te snijden en boven de pan uit te knijpen.
6. Schud het water van de rijst af en serveer deze met het kip- spruitjes mengsel.
7. Als garnering kun je de bosui in ringetjes snijden en toevoegen. Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *