Groene volkorenrisotto met kip

Groene volkorenrisotto met kip

Risotto op basis van zilvervliesrijst. Officieel mag je het waarschijnlijk niet zo noemen, maar hij smaakt wel ongeveer hetzelfde. Door de keuze van zilvervliesrijst en opzichte van reguliere risottorijst, verhoogd je het aantal vezels. Een stuk gezond én meer verzadiging dus!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 130 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 200 gram kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram spinazie
  • ½ courgette
  • 100 gram erwten (eventueel diepvries)
  • 400 ml groentebouillon (eventueel Na-)
  •  Zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Bereid de groentebouillon voor door 400 ml water te koken en de bouillon toe te voegen.
  2. Ondertussen snij je de knoflook en ui fijn en fruit je deze in een pas om middelhoog vuur.
  3. Als de bouillon klaar is, voeg je de rijst en bouillon toe. Laat de rijst langzaam de bouillon opnemen. Controleer af en toe of de rijst, ui en knoflook niet te veel aan de onderkant van de pan blijft plakken.
  4. Snijd de kip en courgette in kleine blokjes. Bak deze aan, totdat ze bijna gaar zijn. Voeg hierna ook de spinazie toe. Als het kip- groentemengsel gaar is én de rijst nagenoeg gaar is, voeg je deze bij elkaar. Voeg voor de laatste 2 minuten de erwten toe en breng verder op smaak met de peper.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *