Pompoensoep met pulled chicken

Pompoensoep met pulled chicken

De pompoen, een heerlijk veelzijdige groente. Je krijgt het maar een beperkte tijd in het jaar, dus laten we er extra van genieten. Deze soep zit boordevol vitamine A en vitamine C, waardoor het een echte boost geeft aan jouw immuunsysteem.

Ingrediënten voor 6 porties:

  • 1 flespompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 winterpeen
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 250 ml kookroom
  • 3 laurierbladeren
  • Peterselie
  • Paprikapoeder
  • Bouillonblokjes voor 1,5L bouillon

Bereidingswijze:

  1. Maak de groente schoon, door de winterpeen en zoete aardappel te schillen. Snij deze in blokjes. Ook bij de flespompoen haal de je schil er af en snij deze in kleine blokjes. Hetzelfde doe je voor de tomaten en ui.
  2. Pers de teentjes knoflook uit en fruit deze, samen met de ui in een grote braadpan.
  3. Als de ui glazig is, voeg je de overige groente en kruiden (naar smaak) toe. Laat dit ca. 5 minuten op middelhoog vuur aanbraden.
  4. Voeg de 1,5L bouillon toe en laat het geheel ca. 20 minuutjes sudderen, zodat de groente zacht kunnen worden.
  5. Ondertussen kook je de kipfilet voor ca. 15 minuutjes. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de kip, dus controleer altijd of deze gaar is. Indien dit het geval is, trek je deze uit elkaar met een vork. Meng de pulled chicken met wat paprikapoeder en een eetlepel olie.
  6. Als de groente zacht genoeg zijn, pureer je deze met een pureerstaaf tot een dik geheel. Voeg als laatste de kookzuivel en pulled chicken toe. Voeg 1 volkorenpistolet toe (per persoon) en je hebt een heerlijke herfstachtige maaltijd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *