Bulgur met frisse yoghurt dip

Bulgur met frisse yoghurt dip

Bulgur is een graanproduct dat met name wordt gebruikt in de Turkse of Arabische keuken. Het is een graansoort dat boordevol vezels zit, enorm gezond dus!

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 120 gram bulgur
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 ml Griekse yoghurt 10% vet
  • ½ citroen
  • 1 bosje munt
  • Oregano
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  1. Zet 160 ml water op het vuur tot het kookt. Als dit kookt, voeg je de bulgur toe en laat je het staan op laag vuur. Roer af en toe tussendoor.
  2. Ondertussen snij je de groente. Verwarm de pan met een eetlepel olie en fruit de knoflook en ui. Voeg hierna de courgette en aubergine toe. Breng op smaak met oregano. Laat dit op midden hoog vuur gaat worden.
  3. Meng de yoghurt met zowel de schil, als het sap van de citroen. Voeg ook de muntblaadjes toe, naar eigen smaak.
  4. Als de bulgur gaar is (dit is vaak na ca. 12 minuten), meng je deze met de tomatenpuree. Hierna voeg je de groente toe, samen met het frisse yoghurtmengsel.

Een snel en simpel gerecht, maar heerlijk voedzaam. Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *