Hachee
Stoofgerechten, je moet er een beetje geduld voor hebben omdat ze natuurlijk lang moeten garen. Echter zijn ze wel ideaal om in grote hoeveelheid te maken en voor later op te warmen. Hachee is een gerecht dat in Nederland traditioneel wordt gegeten met aardappelpuree en rode kool.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram runderriblap
- 2 uien
- 250 ml bouillon
- 1 eetlepel natuurazijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel bloem
- 2 laurierbladeren
- 4 kruidnagels
Bereidingswijze:
- Snij de runderriblap in kleine blokjes. Meng deze met de eetlepel bloem.
- Doe 2 eetlepels boter in de pan en voeg de blokjes vlees toe.
- Ondertussen pel je de uien en snij je deze in halve ringen. Voeg deze toe bij het vlees. Breng het op smaak met de paprikapoeder.
- Voeg de 250 ml bouillon toe, samen met de laurierbladen en kruidnagel.
- Laat het geheel ca 2,5 uur pruttelen met de deksel op. Laat hierna nog 0,5 uur extra pruttelen zonder deksel, zodat het geheel beter kan indikken.
- Serveer de hachee met rijst of frietjes en groente naar keuze.