Kip tandoori

Kip tandoori

Kip tandoori is een Indiaas gerecht waarbij de kip met kruiden wordt gemarineerd in yoghurt.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 100 gram zilvervliesrijst

Voor de marinade:

  • ½ eetlepel olie
  • ½ tl komijn
  • ½ zwarte peper
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl kurkumma
  • ½ koriander
  • 1 cm gember
  • ½ el citroensap
  • 1 el tomatenpuree
  • 85 gram Griekse yoghurt 10% vet

Bereidingswijze:

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snij de kipfilet in blokjes en meng deze in de marinade. Laat het ca. 2 uur intrekken.
  2. Na 2 uur ga je verder met de volgende stappen. Dan kook je de rijst volgens de verpakking.
  3. Was de groente en snij deze in kleine blokjes. Snij de ui in kleine blokjes en fruit deze in een wok pan. Hierna voeg je de paprika en wortel toe en kook je het geheel gaar.
  4. Ondertussen bak je ook de kip gaar. Dit gaat het makkelijkste in een pan met de deksel er op, zo droogt de kip het minst snel uit.
  5. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en smullen maar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *