Kiphachee
Hachee! Normaal kennen we dit natuurlijk met rundvlees, zoals bijvoorbeeld riblappen. Echter is in dit recept kip gebruikt. Het grote voordeel is dat het veel sneller klaar is ten opzichte van rundvlees. Om het gerecht compleet te maken heb de hachee gecombineerd met een gekookte aardappel.
Ingrediënten voor 2 personen:
o 200 gram kipfilet
o 2 uien
o 1 teentje knoflook
o 250 gram champignon
o 1 eetlepel mosterd
o 300 ml runderbouillon
o verse of gedroogde tijm
o 2 laurierblaadjes
o 4 kruidnagels
o ca. 400 gram vastkokende aardappels
Bereidingswijze:
1. Begin met de voorbereiding. Snijd de kip in blokjes, pel de ui en snijd deze in halve ringen, maak de champignon schoon en snijd deze in partjes.
2. Fruit de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten. Voeg hierna de kip en champignon toe en bak deze voor ongeveer 5 minuutjes mee.
3. Hierna voeg je de bouillon, kruiden en mosterd toe. Laat ongeveer 25 minuutjes pruttelen op laag vuur.
4. Controleer of de kip gaar is. Als dit het geval is haal je de laurierblaadjes en kruidnagels uit de hachee. Voeg eventueel nog wat extra tijm, zout en peper toe naar smaak.
5. Serveer de hachee met de gekookte aardappels. Eet smakelijk!