Pasta met tonijn en spinazie
Pasta ongezond? Zeker niet! Kies voor een volkorenpasta en maakt ruimschoots gebruik van groente, dan tover je het zo om naar een gezonde, snelle en makkelijke maaltijd.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 120 gram volkorenpasta*
- 2 blikjes tonijn op basis van water
- 300 gram spinazie
- 250 gram champignon*
- 10 cherrytomaatjes
- 100 gram gezeefde tomaat
- Bieslook
- Paprikapoeder
- Oregano
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de beschrijving van de verpakking.
- Snij de champignon in partjes en bak deze, samen met de spinazie.
- Voeg de tonijn en gezeefde tomaat toe. Hierna voeg je de kruiden, naar eigen smaak, toe.
- Snij de cherrytomaatjes door midden. Deze voeg je op het laatste toe.
- Als de pasta gaar is, meng je deze met het tonijnmengsel. En voila, een heerlijke snelle maaltijd!
* Maak het recept ‘FODMAP-proof’, door gebruik te maken van glutenvrije pasta en champignon uit blik.